论坛风格切换切换到宽版
  • 21755阅读
  • 530回复

夢吉夜'談' [复制链接]

上一主题 下一主题
离线白雲

发帖
经验值
只看该作者 315楼 发表于: 2006-05-04

白云:,砍柴老劈罧西聶間白云茶館,搞到聶三乃冇柱,如果聶三個的而冇柱隨便到祠堂住堅先,A柴老蓬初一,十五,耿經過圍村去等台城.時聶嗚嗚嗚探賠錢,冇錢賠嬤剝衫衭嚕,---三叔公唔走寶咯!fficeffice" />

三叔公,尼話是柴老冇錢賠嬤衫衭,乜佢几時變佐性係個女個啊,尼搞到我變佐一舊云羅,還是尼去探賠錢啦!

离线oldchicken

发帖
经验值
只看该作者 316楼 发表于: 2006-05-05

多谢三叔公!看到了乐叔的靓相,真是靓仔一名,乐叔好!吴港好!代问贵大哥好!

可见三叔公并非等闲之辈,围村也有国安部门,各位行事当小心,一个吾好采A三叔公贴出大头相自死都麦过.

三叔公,这徐老娘到底是谁?弄得我寝食不安,眼见我日渐憔悴,什么时候把她(他)的相片放上去,以解老鸡相思之苦,求求您老人家了.

离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 317楼 发表于: 2006-05-05
老雞哥,你又話今日在牛屎巷講古,累我在那里等左几個鍾頭都唔見人,牛屎巷那些長凳都被人搬清西,原來你走左來尼度講耶穌,你快D去講古啦,唔系我就拔你D雞毛.
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 318楼 发表于: 2006-05-05
原文由 徐老娘 发表于 2006-5-4 11:06:56 :

番薯妹,姐妹們梗系要常聚啦,你話約個時間去小蜜蜂個蜂竇吃大餐,又話千祈唔好帶男人去.咁榕村頭宁個成日扯大碌竹個老亨你拖唔拖佢去呀?

徐娘, 乜你咁掛住D老人家呀?睇來你都几好心地,同你做姐妹都唔使怕比你撬牆腳.
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 319楼 发表于: 2006-05-05
原文由 乐叔 发表于 2006-5-4 13:11:40 :
哈!哈!徐老娘你自唔A随,宁个老亨坚持''四项基本原则'':烟基本有人送,酒基本有人贡,工资基本不用,老婆基本不动。番薯几浩会带佢去呢?
樂叔, 叫得你樂叔你梗系男人啦,男人冇份參加聚會,你估你講原則就有用莫?你地班男人去榕樹頭講古啦,唔好借頭借路來搵徐娘哇.
离线徐老娘
发帖
经验值
只看该作者 320楼 发表于: 2006-05-05

知我者,大番薯也!

番薯妹,既然係好姊妹,等徐娘有空抄下櫃桶底,找些陳年舊作出來,給眾姊妹指教下,又或娛樂下啦.

[此帖子已被 徐老娘 在 2006-5-5 10:26:20 编辑过]

离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 321楼 发表于: 2006-05-05
徐娘, 你個櫃桶底收埋D乜野呀?系見得人先至好哇,咸咸酸酸就唔好抄咯,唔系會比人拉去斗哇.
离线徐老娘
发帖
经验值
只看该作者 322楼 发表于: 2006-05-05
番薯妹,我的櫃桶底收埋好多喍,有主席語彔的讀后感啦,有學雷鋒做好事的經過啦,有少女懷春的日記啦,有老師罰寫的檢考書啦,林林總總.有正經到加零一的,又有二級半的.唔系抄別人既,係徐娘原創,不過,番薯冇興趣聽,我味去娛樂巷講羅,榕樹頭留返給三叔公啦,好嗎?
离线乐叔

发帖
经验值
只看该作者 323楼 发表于: 2006-05-05
哈!哈!丐几日乌蛇蛇,合埋眼到围村丐乱撞将领导宁四项基本原则公布出来又笑三叔公''人老三无才,尿尿滴湿鞋,见风流眼泪,咳声屁出来''。A国安局公布西呢靓仔相不过自我感觉良好想当年在农场挖鱼圹会战时曾高举锅铲一呼谁加[嫁]弄[饭焦]虽冇连长丐威水一呼百应却也有数个女高音回应我加[嫁]、我加[嫁]。到如今睇吓真系有好几个嫁来美国做富婆了。

[此帖子已被 乐叔 在 2006-5-6 10:32:07 编辑过]

离线oldchicken

发帖
经验值
只看该作者 324楼 发表于: 2006-05-06

报告三叔公,有萝卜,荧火虫一干人等在牛屎巷讲古坛破坏五讲四美,口水鼻涕,蔗渣,话梅核搞得一地.据说是因为我送你两包"前进"而心生妒忌,她们还以为是什么可口的东西,各位,"前进"乃当年难以买到的熟烟,专供老烟枪抽喇叭或大碌竹的,你萝卜,荧火虫抽一口就会咳上一天.明白了吗?有本事过来三叔公家讲道理,搞我的古坛,算那门好汉.三叔公救战,主持公道.

离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 325楼 发表于: 2006-05-07
樂叔,第几個話我加(嫁)的人跟了你走?你們肯定系郎才女貌的一對.
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 326楼 发表于: 2006-05-07

老雞哥,你都要搵人幫口?怎解唔搵你外母呀?佢口才一流,講野好過唱,你贏硬啦.

离线乐叔

发帖
经验值
只看该作者 327楼 发表于: 2006-05-08
给番薯提起老鸡屐外母倒记起佢搭手扶顺风车一事:话说围村三叔公领导有方教导村里的婆乸们个个知书识礼见到男人嘟会开口某某大爹、某某二爹咁称呼人。宁时手扶机刚进乡村乡亲们睇见佢形似鸡公车,但前面又有部机器发出声音来哄、哄、哄、哄声响。所以就称佢为狗公车,一日外母返外家搭乘狗公车一路顺风。下车的时例牌要讲声Thank you,却一时记不起司机芳名只见佢很有礼貌巧讲多谢哂喇------狗公大爹。
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 328楼 发表于: 2006-05-09
樂叔,大番薯好中意聽你講古,而每次聽完古仔又想搭返一兩句,但今次我唔上當咯,免得又比徐娘鬧.哈哈哈...
离线花心萝卜

发帖
经验值
只看该作者 329楼 发表于: 2006-05-09
原文由 oldchicken 发表于 2006-5-6 11:43:05 :

报告三叔公,有萝卜,荧火虫一干人等在牛屎巷讲古坛破坏五讲四美,口水鼻涕,蔗渣,话梅核搞得一地.据说是因为我送你两包"前进"而心生妒忌,她们还以为是什么可口的东西,各位,"前进"乃当年难以买到的熟烟,专供老烟枪抽喇叭或大碌竹的,你萝卜,荧火虫抽一口就会咳上一天.明白了吗?有本事过来三叔公家讲道理,搞我的古坛,算那门好汉.三叔公救战,主持公道.

嘿嘿!鸡大哥也小看萝卜了,想当初萝卜也曾一尝“大头熟”来着~

快速回复
限100 字节
批量上传需要先选择文件,再选择上传

上一个 下一个