论坛风格切换切换到宽版
  • 21760阅读
  • 530回复

夢吉夜'談' [复制链接]

上一主题 下一主题
离线Brian

发帖
经验值
只看该作者 405楼 发表于: 2006-05-26
原文由 大番薯 发表于 2006-5-26 10:15:08 :
靚仔brian,你唔想結婚又想做爸爸?你個肚爭氣嗎?
靚仔brian已經走寻问訪争到個肚返来啦.
离线明月

发帖
经验值
只看该作者 406楼 发表于: 2006-05-26
钟跃民老板:久違了,回程剛巧相遇.失敬失敬!小弟認為做生意應有(同行如敵國)的看法.時代進步,人也同時俱進,應該生意成行成市,才能繁榮昌盛.回顧故鄉情况也一样,昔日村頭村尾,如今变成一条街,好熱鬧.知己知彼,取長補短.也是生意道理.唔好意思講過龙了.請钟老板見諒!.........
离线钟跃民
发帖
经验值
只看该作者 407楼 发表于: 2006-05-26
原文由 明月 发表于 2006-5-26 22:14:15 :
钟跃民老板:久違了,回程剛巧相遇.失敬失敬!小弟認為做生意應有(同行如敵國)的看法.時代進步,人也同時俱進,應該生意成行成市,才能繁榮昌盛.回顧故鄉情况也一样,昔日村頭村尾,如今变成一条街,好熱鬧.知己知彼,取長補短.也是生意道理.唔好意思講過龙了.請钟老板見諒!.........
          明月兄,商場上真正有你這胸襟的人已少見了,難怪兄弟這般成功,恭喜恭喜.

[此帖子已被 钟跃民 在 2006-5-26 22:55:49 编辑过]

离线碧咸

发帖
经验值
只看该作者 408楼 发表于: 2006-05-26

原文由 brian 发表于 2006-5-26

靚仔brian已經走寻问訪争到個肚返来啦.

靓仔:你去呢嫖荡丐久才回来呀?
离线三叔公

发帖
经验值
只看该作者 409楼 发表于: 2006-05-27

明月:老板,fficeffice" />

瑩火虫:小妹妹:

靚仔brian:

鐘躍民:, 大家好!請入茶棚飲杯茶歇歇.

番薯,三毛呀,哈哈---哈哈稀客到,們快到廚房准備茶點招呼客人,三毛整几籠皮溥加包點出來,整杯蘿卜汁出來A瑩火虫小妹妹.

明月老板在百忙中抽空到露天茶棚坐坐真系好賞面勒,老雞又托瑩火虫帶套唐裝衭來A,老雞有心咯,睇呆三叔公几開心,大碌竹都擺梅一邊.

靚仔brian潛水一段時期,死吾去概久吾浦頭,呆古之A白沙搵去做朋友魯哇,還好別來無恙,風采依舊,brian圍村好多女仔掛住你哇.

躍民兄,你系新村民,呆同吾系,有空多來茶棚坐下.

离线弄斧人
发帖
经验值
只看该作者 410楼 发表于: 2006-05-27

三叔公,這翻墟砍柴佬真係辛苦,前有山柴后有豬仔籠夏枯草菊花一大梱,擔到呆氣瀉瀉.喂!蕃薯妹,快乃幫我落擔,擺乃好呀??乜有喊"乓比"到丐呀?唔好亂掛嘩,走了火字敗路嘩!係唔係躍民個呀?

(蕃薯妹道:躍民帶既係五四式短火,丐支"乓比"係連長既.)

叔公,A碌竹來扯返兩野先.三毛,奶油包整好未?肚飢到死,咋晚落雨,下山路真系難行.

[此帖子已被 弄斧人 在 2006-5-27 2:18:35 编辑过]

离线Brian

发帖
经验值
只看该作者 411楼 发表于: 2006-05-27
原文由 碧咸 发表于 2006-5-26 22:51:15 :

靓仔:你去呢嫖荡丐久才回来呀?

三毛仔睇你個樣已經煞食,想必你人也一樣甘可愛。

我 brian唔系去嫖蕩,而系上山下鄉互動求索、體驗生活。

[此帖子已被 brian 在 2006-5-27 13:18:46 编辑过]

离线Brian

发帖
经验值
只看该作者 412楼 发表于: 2006-05-27
砍柴佬:你千祈唔好行北门哇,你知啦!
离线碧咸

发帖
经验值
只看该作者 413楼 发表于: 2006-05-27
甘你求到什么索呀?老民叔公有个绳索你要吗?上得高望得远,哈哈,往下望就不得了,今次你靓仔面都青细丐个样吓死街坊。靓仔布,索一下好,索二下不得了,索三下????
离线弄斧人
发帖
经验值
只看该作者 414楼 发表于: 2006-05-27
原文由 brian 发表于 2006-5-27 13:22:53 :
砍柴佬:你千祈唔好行北门哇,你知啦!
老兄,怎解唔行得北門呀?條生路行下好古嘩?
离线Brian

发帖
经验值
只看该作者 415楼 发表于: 2006-05-28
原文由 弄斧人 发表于 2006-5-27 13:34:37 :

老兄,怎解唔行得北門呀?條生路行下好古嘩?
老兄砍柴佬:俗語話頭上得山多終遇虎。条生路系自己行出來嘎.之北门嗎?应你知、我知、但唔想陴第四者知.如你首肯又另當別論。.除非搵返阿徐娘出來啦
离线Brian

发帖
经验值
只看该作者 416楼 发表于: 2006-05-28
原文由 碧咸 发表于 2006-5-27 13:29:16 :
甘你求到什么索呀?老民叔公有个绳索你要吗?上得高望得远,哈哈,往下望就不得了,今次你靓仔面都青细丐个样吓死街坊。靓仔布,索一下好,索二下不得了,索三下????
阿三毛仔:你三炆仔哧大人,你唔好哧我,你話往下望就不得了,我就偏要往下望。望倒啦!靓仔布將要制造一個偉大工程,做人要有方向兼有目标。一索得子、二索得囡得嗎?

[此帖子已被 brian 在 2006-5-28 4:24:00 编辑过]

离线Brian

发帖
经验值
只看该作者 417楼 发表于: 2006-05-28
三叔公:靚仔brian祝你茶館生意興隆,我現在搬出城咯。
离线外母
发帖
经验值
只看该作者 418楼 发表于: 2006-05-28
死太忙呵,丐排呆班女婿去西乃呀?個雞女婿系A水沖去大西洋莫?龔女婿呢?你整包躍要休息下古嘩?郎女婿做地產紅人,丐排又買多几間屋梗系咯,連長女婿,你丐叻市要成日陀支炮仔?丐辛苦莫?駛外母幫下你嗎?還有長毛村長女婿,區成日要開會,又要搞計劃生育,冇日得閑,你有時間來外母丐飲湯啦,最后丐個死瘡古躍民女婿,系字系頂心頂肺nin,但勝在區有田有地,有錢有屋,有氣有力,主要區對呆個女好字則咯,呆乃女婿個個都丐叻市,講下講下呆又笑出聲咯,嘻嘻...
离线外母
发帖
经验值
只看该作者 419楼 发表于: 2006-05-28
三叔公開茶館,等呆躍來飲返杯,順便吃個碧咸奶油包,聽講話好開名. 大番薯,沖壺水仙來清下熱氣,加nin多豬仔籠去滯,挽加nin菊花補眼,再加nin鐵觀音長壽,乃水煲八成滾字好咯,巧乃茶滑乃,挽有報紙送嗎?個奶油包最好系岩岩出爐,呆吃飽又去搵女婿咯.
快速回复
限100 字节
如果您在写长篇帖子又不马上发表,建议存为草稿

上一个 下一个