论坛风格切换切换到宽版
  • 21762阅读
  • 530回复

夢吉夜'談' [复制链接]

上一主题 下一主题
离线oldchicken

发帖
经验值
只看该作者 420楼 发表于: 2006-05-28

哗!外母你朝早起床命擦牙莫,把口丐臭个?头先讲先到隔里<<萝卜厕所>>穷帮你埋单,你更系贪人尼跃穷有电视睇,屙成几屋屎讲先走,又让小婿破费几十个大洋,你真系好八哗,乃响乃到.

三叔公有礼啦,多谢你的铁观音,今天我给你带来了几个陈年普洱茶饼.看见那蕃莳贪婪的眼光,我便知她识货.要说这陈年普洱以云南出产为之最.曾有一朋友请我喝1949年出产的云南普洱,那才叫做齿颊留香那.老年人对其情有独钟,喝了后大小二便畅通无碍,还可以去胆固醇.你可知云南女出嫁的嫁妆是什么吗?就是这普洱茶饼,一个是数以万金计的.老鸡肯送你几个,足见我孝心之心,笑纳吧!吾使诈客气拉.不过三叔公喝过此茶之后,劳烦蕃莳帮他带尿(屎)布睡觉.老鸡返吕寄煮饭咯.

离线三叔公

发帖
经验值
只看该作者 421楼 发表于: 2006-05-28

老雞:多謝你D茶餅,同梅條唐裝衭,我今日著起條唐裝衭發覺個衭囊死唔去丐涼爽,睇清楚,原來個衭囊有個大孔,好似三民仔D冇囊衭,老雞你系賣整蠱呆老人家呀?

[此帖子已被 三叔公 在 2006-5-28 12:56:35 编辑过]

发帖
经验值
只看该作者 422楼 发表于: 2006-05-28

冤枉啊,三叔公,条裤系新冷冷个哗,更是荧火虫捡炮鞭穷时A乃炮仗弹穿阿咯.吾紧要咯,喊阿大蕃莳补个红心上去,个个见你老人家着,挽估止围村今年兴着个时装,骂个个却学你巧着咯.

离线乐叔

发帖
经验值
只看该作者 423楼 发表于: 2006-05-28
外出几日,返来围村门口,睇见阿斧头佬担柴担到气泻泻。穷个大番薯使得自使。着阿条高衩旗袍扭吓扭,又唔斟茶给佢饮。好啦!斧头佬你可宁尼猪仔笼、三桠苦、布渣叶---。唔系给短嘴茶壶冲个。等阿乐叔帮吓手,去祠堂宁抬个冇耳锅出来。喊尼外母可埋乃丰收碗,八角碗,来煮凉茶卖啦!冇睇小佢厄亚三两毫子碗,但山大砍埋有柴。况且阿连长柜桶角宁几条方组几使得护。至于茶名喊王老吉?二十四味?-----唔得护,有冒牌之嫌。不如走名人效应路线啦!围村最出名除阻三叔公?梗系老鸡啦!嘻!肚屙泄泻---老鸡啦!食滞唔开胃----老鸡啦!四时感冒----老鸡啦!头晕头痛----老鸡啦!老友生疮---老鸡啦!老鸡唛凉茶确使得。
离线長毛
发帖
经验值
只看该作者 424楼 发表于: 2006-05-28

阿哗,セ今墟丐势利丫,由牛屎巷塞到东济桥,唔介住得阿斩柴佬担到气泻泻啦. 阿叔公好,汝条唐衭好潮,与大番莳嘅凉口旗袍親到fit哂.亦系南门榕树头茶档火爆既原因.

嘻,明月兄亦趁墟到盖,相互交流,顺便办货,好嘅好嘅.時下难得有丐D老细.相信个墟会越做越旺.

斩柴佬爽D手,两档都等跟汝乃柴用,顺便开返宽D由南门去北门既路,A多乃人行快乃.有劳.

离线外母
发帖
经验值
只看该作者 425楼 发表于: 2006-05-29
原文由 乐叔 发表于 2006-5-28 12:28:00 :
肚屙泄泻---老鸡啦!食滞唔开胃----老鸡啦!四时感冒----老鸡啦!头晕头痛----老鸡啦!老友生疮---老鸡啦!老鸡唛凉茶确使得。
乜呆雞女婿丐叻市莫?樣樣都得?巧字唔爭在加多几樣: 驅風去濕-----老雞啦! 想生仔生女-----老雞啦! 奇難雜症-----老雞啦!
离线花心萝卜

发帖
经验值
只看该作者 426楼 发表于: 2006-05-29
一款75品牌应运而生——品种:凉茶;商标:老鸡;策划人乐叔、外母。
离线弄斧人
发帖
经验值
只看该作者 427楼 发表于: 2006-05-29
brian:番鬼佬朋友(雞腸唔識讀,故名字帶有橫雅腸的統稱為番鬼佬朋友).還系唔明為什么勸呆吾好走北門.莫非北邊有虎出沒?几解除非搵徐娘出來?佢同老虎有得輝?

发帖
经验值
只看该作者 428楼 发表于: 2006-05-29

弄斧人,甘都吾明,北门一比老虎更可怕的事物,人家系为你好者,傻仔.

死未!这系金庸笔下---向前一看回头一望的台山联安陈一刀,哈哈!

[此帖子已被 oldchicken 在 2006-5-29 13:32:11 编辑过]

离线長毛
发帖
经验值
只看该作者 429楼 发表于: 2006-05-29
鸡哥,汝只得一野,斧头佬有两野.讲起来,佢好似惡乃护,几浩好丫?
离线祝员外
发帖
经验值
只看该作者 430楼 发表于: 2006-05-29
弄斧人: 这陈一刀外强中干,何足惧也,待老夫遣西毒与他一战,你尽可坐山观虎斗.
离线花心萝卜

发帖
经验值
只看该作者 431楼 发表于: 2006-05-29
老鸡大哥山长水远跑到联安打Golf 依么?几解好似揸啊髀树枝巧哇?
离线玫瑰花

发帖
经验值
只看该作者 432楼 发表于: 2006-05-29

哈哈。。。。哪个动物园里跑出来一只大黑熊?

离线风铃草

发帖
经验值
只看该作者 433楼 发表于: 2006-05-29
原文由 玫瑰花 发表于 2006-5-29 15:17:01 :

哈哈。。。。哪个动物园里跑出来一只大黑熊?

伛似黑社会大哥大多d.
离线弄斧人
发帖
经验值
只看该作者 434楼 发表于: 2006-05-30
原文由 oldchicken 发表于 2006-5-29 13:23:09 :

弄斧人,甘都吾明,北门一比老虎更可怕的事物,人家系为你好者,傻仔.

死未!这系金庸笔下---向前一看回头一望的台山联安陈一刀,哈哈!

[此帖子已被 oldchicken 在 2006-5-29 13:32:11 编辑过]

老雞,你抓住個係乜Q呀?怎都唔似豬肉刀啦?鼓起包腮又几肥仔既,俾人炳到熊貓個樣扮乜社會呀?現下邊個社團都以和為貴啦!你拎個條系棍就叫光棍,系竹就叫碌竹啦!知冇?
快速回复
限100 字节
批量上传需要先选择文件,再选择上传

上一个 下一个