论坛风格切换切换到宽版
  • 20387阅读
  • 469回复

[原创]妙趣台山话 [复制链接]

上一主题 下一主题
离线白蘭花香

发帖
经验值
只看该作者 75楼 发表于: 2007-06-19

~我愛冰凌花~很好听,我喜歡,再次謝謝Andyke!

离线大只佬

发帖
经验值
只看该作者 76楼 发表于: 2007-06-19
原文由 carnaiton 发表于 2007-6-18 2:11

carnaiton;你都几大细超互,有丐正个鲍鱼都吾讲呆听,得个睇字;
离线白蘭花香

发帖
经验值
只看该作者 77楼 发表于: 2007-06-19

Carnaiton:丐只大鮑鱼~南昌街市檔~有冇得買,如果冇你要空运過去畀大只佬啦,佢對你咁好渚.

[此帖子已被 白蘭花香 在 2007-6-19 10:00:44 编辑过]

离线carnation

发帖
经验值
只看该作者 78楼 发表于: 2007-06-19
原文由 大只佬 发表于 2007-6-19 4:54:34 :
原文由 carnaiton 发表于 2007-6-18 2:11

carnaiton;你都几大细超互,有丐正个鲍鱼都吾讲呆听,得个睇字;
大只佬;你几日嘟吾入来,就算吃龙肉嘟呒你份啦?!你再迟D返来啊村长白兰花香和Wanyi叫成村人打罗去稳你罗?你巧迟入村我留返一煲靓汤A你. 此汤叫富贵冬虫鱼翅汤.
离线白蘭花香

发帖
经验值
只看该作者 79楼 发表于: 2007-06-20
原文由 carnaiton 发表于 2007-6-19 10:02:13 :

大只佬;你几日嘟吾入来,就算吃龙肉嘟呒你份啦?!你再迟D返来啊村长白兰花香和Wanyi叫成村人打罗去稳你罗?你巧迟入村我留返一煲靓汤A你. 此汤叫富贵冬虫鱼翅汤.

大只佬:你睇Carnaiton對你丐好,還想么呵?名貴補品哇!

离线大只佬

发帖
经验值
只看该作者 80楼 发表于: 2007-06-20
原文由 白蘭花香 发表于 2007-6-20 0:48:56 :
原文由 carnaiton 发表于 2007-6-19 10:02:13 :

大只佬:你睇Carnaiton對你丐好,還想么呵?名貴補品哇!

系巧又吾同,还记得呆;
离线carnation

发帖
经验值
只看该作者 81楼 发表于: 2007-06-20
原文由 大只佬 发表于 2007-6-20 1:06:44 :
原文由 白蘭花香 发表于 2007-6-20 0:48:56 :

系巧又吾同,还记得呆;
大只佬;呆几时嘟丐有心啦,只是你呒心渚吗?白班主和wanyi她俩口不对心.呆字用行动来代替.用诚心打动你经常入这条村.
离线liwanyi

发帖
经验值
只看该作者 82楼 发表于: 2007-06-20

carnoiton:今天呆吾同你做好姐妹,你话呆和白兰花香口不对心,A徐你挖个心出来A大只佬你吾后悔莫?呆吾要伛咯A梅你

啦,呆有一个老夫子已足够伛就吾会背叛呆咯。 丐两日大只佬去

见伛情人你知吗?现在伛又闹吾到呆子吾知几爽、、、哈哈

[此帖子已被 liwanyi 在 2007-6-20 22:05:17 编辑过]

离线carnation

发帖
经验值
只看该作者 83楼 发表于: 2007-06-21
原文由 liwanyi 发表于 2007-6-20 21:51:48 :

carnoiton:今天呆吾同你做好姐妹,你话呆和白兰花香口不对心,A徐你挖个心出来A大只佬你吾后悔莫?呆吾要伛咯A梅你

[此帖子已被 liwanyi 在 2007-6-20 22:05:17 编辑过]

Wanyi;你吾怕多几条纹爬上面?驶乜丐劳气啊?唉!呆好人难做,两边都吾讨好,呆几浩做才合你心水呢?你讲大只佬去见伛个情人?系那位靓女吖?报些秘密出来啦?
离线白蘭花香

发帖
经验值
只看该作者 84楼 发表于: 2007-06-21
原文由 liwanyi 发表于 2007-6-20 21:51:48 :

Liwanyi:大只佬去見那个情人啊?

离线liwanyi

发帖
经验值
只看该作者 85楼 发表于: 2007-06-21
Wanyi;你吾怕多几条纹爬上面?驶乜丐劳气啊?唉!呆好人难做,两边都吾讨好,呆几浩做才合你心水呢?你讲大只佬去见伛个情人?系那位靓女吖?报些秘密出来啦?

carnaiton:你又讲错噜,呆面上还未有纹爬上来互,如有既银

行也系呆既就发达噜,大只佬既情人呆乃敢讲阿?

离线liwanyi

发帖
经验值
只看该作者 86楼 发表于: 2007-06-21
Liwanyi:大只佬去見那个情人啊?

白班主:大只佬既情人应该系好靓女古哗。等伛回村你问伛啦。
离线白蘭花香

发帖
经验值
只看该作者 87楼 发表于: 2007-06-22

原文由 liwanyi 发表于 2007-6-21 17:06:42 :

白班主:大只佬既情人应该系好靓女古哗。

等伛回村你问伛啦。

係吖:你又知大只佬去佐那里嗎?唔声唔气又揾靚女囉

离线carnation

发帖
经验值
只看该作者 88楼 发表于: 2007-06-22
原文由 白蘭花香 发表于 2007-6-22 9:43:45 :

原文由 liwanyi 发表于 2007-6-21 17:06:42 :

等伛回村你问伛啦。

白班主;Wanyi她当然知啦,不然她又几浩讲A你同呆听话大只佬去见靓女啊?Wanyi话她好靓女,吾知系吾系丐靓呢?

[此帖子已被 carnaiton 在 2007-6-25 6:27:22 编辑过]

离线liwanyi

发帖
经验值
只看该作者 89楼 发表于: 2007-06-22
原文由 carnaiton 发表于 2007-6-22 12:22:40 :
原文由 白蘭花香 发表于 2007-6-22 9:43:45 :

等伛回村你问伛啦。

白班上;Wanyi她当然知啦,不然她又几浩讲A你同呆听话大只佬去见靓女啊?Wanyi话她好靓女,吾知系吾系丐靓呢?

两位靓女:大只佬系去见丐个靓女咯,伛明天

返入村见你们哇,呆有千里眼睇见伛返村咯呆

要封嘴不说啦。

快速回复
限100 字节
如果您提交过一次失败了,可以用”恢复数据”来恢复帖子内容

上一个 下一个