论坛风格切换切换到宽版
  • 5767阅读
  • 73回复

[公告]---耒噜哗--- 夢幻聖誕 [复制链接]

上一主题 下一主题
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 30楼 发表于: 2006-12-11
原文由 oldchicken 发表于 2006-12-9 5:00:05 :

原文由 白雲 发表于 2006-12-8 22:22:25 :
老鸡哥哥,欢迎你再出江湖,赴美东大汇战,白云以茶代酒敬鸡大侠,如果你也上场自清一色罗!哎呀!勿呆自叫清一色罗!都唔A随哇,非事穷个吹水锺又哇,我赢都系送张哇!

长毛兄讲好以茅台酒待我,怎么变成以茶代酒啦?白云小姐如此清素,是正在减肥还是打麻将输光啦?好吧,老鸡以白开水代茶敬白云小姐一杯,请啊!

吾系啦!问过三叔婆再作决定.,

[此帖子已被 oldchicken 在 2006-12-9 5:31:10 编辑过]

雞老爺,你系賣真個丐有我心呀?屙屎唔出都話問三叔婆?我諗你梗系怕輸A窮几條地頭虫咯,唔系我話你啦雞老爺,你成日淨系識做雞糊,巧几好敢來挑戰呀?
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 31楼 发表于: 2006-12-11
原文由 连长 发表于 2006-12-2 23:15:28 :

小道消息透露,连长夫人准备了小小的礼物,只送女士们.

連長,系乜禮物呀?系賣送個銀包仔呀?最好入邊有封大利是哩.

发帖
经验值
只看该作者 32楼 发表于: 2006-12-13
原文由 连长 发表于 2006-12-2 23:15:28 :

钟兄和吴港兄原来有打麻雀的秘诀,我准备学以致用,大杀三方,一扯三.擂台比赛冠军非我莫属.

国际自由人,你看到这个消息后想报一箭之仇的话,请即刻买机票回来纽约.擂台上见.

诚心邀请大家参加圣诞PARTY,开心共度圣诞佳节,祝大家圣诞快乐.

小道消息透露,连长夫人准备了小小的礼物,只送女士们.

连长,  早几天钢深会长已经通知我,  是但是在圣诞前我是赶不回纽约的了, 想报一箭之仇就要等到明年的校友会了, 望你棋开得胜,  把冠军那下来!
离线食太郎

发帖
经验值
只看该作者 33楼 发表于: 2006-12-14
哈哈、、、、呆来啦、世界上有四场,我战过沙场、商场、情场、赌场同舞场。麻将是本人的强项到雀场又名人人称雀哥到时各路高手梦幻圣诞雀场见、、、、、哈哈、、、、

[此帖子已被 食太郎 在 2006-12-14 5:21:17 编辑过]

离线锦衣卫

发帖
经验值
只看该作者 34楼 发表于: 2006-12-14
原文由 大番薯 发表于 2006-12-11 7:54:25 :
我到丐睇聶一個二個牙膠戰好久咯,聶個個爭到口干未?丐時輪到我講未呀?總之到窮日我大番薯亦唔執輸,一定上場,阿雞老爺等住做大相公啦,躍民做二相公,錦兄做三相公,吳港做小相公,哈哈..系打麻雀窮乃相公哇,有乜獎品呀?

[此帖子已被 大番薯 在 2006-12-11 9:50:28 编辑过]

嘻嘻, 打麻雀兼有番薯糖水吃, 还有花萝卜做指南针, 丐横老锦一定按照花萝卜的指向, 捧着番薯糖水,  由头枱一直杀到冠军枱, 连長嘛...最多咪是座四望三.

你们知道大番薯的秘密武器是么吗? 是猫头鹰哇. 事关佢去乃都带着猫头鹰一齐, 他们心心相印, 当大番薯上阵时, 猫头鹰就在上空盘旋, 将大家手上的牌都感应到大番薯的心中, 想佢输牌都好难啦.

离线锦衣卫

发帖
经验值
只看该作者 35楼 发表于: 2006-12-14
原文由 食太郎 发表于 2006-12-14 4:46:00 :
哈哈、、、、呆来啦、世界上有四场,我战过沙场、商场、情场、赌场同舞场。麻将是本人的强项到雀场又名人人称雀哥到时各路高手梦幻圣诞雀场见、、、、、哈哈、、、、

[此帖子已被 食太郎 在 2006-12-14 5:21:17 编辑过]

雀仔哥啊, 你话世界上有四场,几解又讲沙场、商场、情场、赌场同舞场, 还加上雀场, 成六场丐多, 你...大...大...相公噜哗.
离线吴港

发帖
经验值
只看该作者 36楼 发表于: 2006-12-14
猫头鹰怕光,到时侯山人自有妙计。
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 37楼 发表于: 2006-12-14
錦兄,你發緊開口夢莫?又話番薯又要蘿卜,究竟你識唔識打牌呀?小心輸到你甩褲.
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 38楼 发表于: 2006-12-14
原文由 吴港 发表于 2006-12-14 10:10:35 :
吳港,你一於靠嚇莫?有乜妙計呀?講來聽下使唔使得?
离线钟跃民
发帖
经验值
只看该作者 39楼 发表于: 2006-12-14

老鐘行開一陣,一個二個丐熱鬧呀?阿蕃薯妹,物你想A吳港乜絕橋應付貓頭鷹?寧日听到傴向阿錦衣衛借條紅色三角叉泳褲打底上陣,治邪甘話!

发帖
经验值
只看该作者 40楼 发表于: 2006-12-14
原文由 食太郎 发表于 2006-12-14 4:46:00 :

食太郎, 你以上说的是( 五场 ). 舞场你就行, 雀场你是否行还未知, 玩过先知!
离线锦衣卫

发帖
经验值
只看该作者 41楼 发表于: 2006-12-15
原文由 大番薯 发表于 2006-12-14 11:53:25 :
錦兄,你發緊開口夢莫?又話番薯又要蘿卜,究竟你識唔識打牌呀?小心輸到你甩褲.
大番薯,你都搵紧老钟送穷条红色三角泳衭?  难道三叔公穷条粉红色三角衭吾用得? 你真系醒目, 原来红色代表旺场, 黑色代表神秘, 蓝色代表沉着, 粉红色是同性恋的颜色.
离线吴港

发帖
经验值
只看该作者 42楼 发表于: 2006-12-15
原文由 大番薯 发表于 2006-12-14 12:00:05 :
原文由 吴港 发表于 2006-12-14 10:10:35 :
吳港,你一於靠嚇莫?有乜妙計呀?講來聽下使唔使得?
呆唔会上当讲出来丐傻暨。
离线钟跃民
发帖
经验值
只看该作者 43楼 发表于: 2006-12-15

老锦,人家既三角裤乜色你都A?

离线長毛
发帖
经验值
只看该作者 44楼 发表于: 2006-12-15

吴港:到时记喊埋乐叔来哗。

快速回复
限100 字节
批量上传需要先选择文件,再选择上传

上一个 下一个