论坛风格切换切换到宽版
  • 9272阅读
  • 55回复

2011年5月20日83届亲善大使梅向红巡回美国第二站纽约 [复制链接]

上一主题 下一主题
离线meisjewelry

发帖
经验值
只看该作者 30楼 发表于: 2011-05-24

海青越大越靓女! 阿姆提醒我,海清到机场接向红陪食晚饭,陪出去玩,带咪返喔企过夜,啊?咁咪变咗三陪?哈哈哈!海清好耶!多谢海清招呼我滴大使!
[ 此帖被meisjewelry在2011-05-24 06:27重新编辑 ]

发帖
经验值
只看该作者 31楼 发表于: 2011-05-24

我滴83届纽约同学会老会长几时嘟咁开心! 阿嫦你要食返多的嘢先拍地住隔离哇!我滴靓女校花话今日咖餸菜好好味喔,唔使讲啦!睇下傀食得几滋味唛知咯!
[ 此帖被meisjewelry在2011-05-24 22:43重新编辑 ]

发帖
经验值
只看该作者 32楼 发表于: 2011-05-26

女同学大家揽头挽颈好正常啧!我系唔会有意见咖!欢迎有意见的同学提出批评指正!

发帖
经验值
只看该作者 33楼 发表于: 2011-05-26

睇来阿姆最中意呢两位拥趸!无论什么同学会,校友会都担櫈仔排头位!多谢西大家对同学会校友会的支持!83届同学一向齐心齐力,团结友爱,热心公益,好似呢次春宴,梅秀玲老会长有事未能参加都赞助春宴抽奖礼物和基金合计$500. 伍思源委员长赞助20只鸡抽奖,梅建国副会长赞助和菜一席,郑立生会长赞助照相机一台,梅斌荣赞助1.50Ct美神莱耳环抽奖。我滴83届好耶!期望大家再接再厉,为支持世界校友会筹备发展做出贡献!感谢大家!

发帖
经验值
只看该作者 34楼 发表于: 2011-05-26

阿姆做么咁好笑?我真系唔知!我就知多咗廖达民医生享道,廖医生系冲蒌同学会顾问又喺任远中学校友会会长,同我滴在场好多同学好老友,多谢廖会长吡面捧场!记得任远校友会有Party搵谜我滴咯!鸣谢万事通修正!【廖达文】修正为【廖达民】
[ 此帖被meisjewelry在2011-05-29 06:01重新编辑 ]

发帖
经验值
只看该作者 35楼 发表于: 2011-05-27

呢张可能大家会发觉83届多咗一位新同学,其实后面哥位喺端芬中学美东校友会副会长,85届梅剑敏副同学,梅副会长年轻有为!积极参加同学会活动,积极参加校际校友会活动,特别喺校际校友会活动,充分表现出活力魅力,一首《大地恩情》赢得全场掌声!多谢梅副会长对校友会的贡献!

发帖
经验值
只看该作者 36楼 发表于: 2011-05-27

咁远水路飞过来辛苦咯,好在伍委员长同郑会长点菜全部台山风味,味道一滴都唔差,直头拍得住台城的酒楼咖!阿姆,你打通老梅仔电话未吔?

发帖
经验值
只看该作者 37楼 发表于: 2011-05-27

今晚好开心!终于实现半年来的愿望,同我滴美东校友会准副会长祥哥饮杯!委员长,你唔知我滴有么关系咖咯!我系当日祥哥一手举荐的校友会领导班子候选人,今时今日我能够为校友会担任中文秘书长为大家服务,完全喺祥哥的功劳!我滴一齐多谢德高望重的有远见的重量级校友祥哥!饮杯!
[ 此帖被meisjewelry在2011-05-27 04:12重新编辑 ]
离线老梅仔

发帖
经验值
只看该作者 38楼 发表于: 2011-05-27
引用第23楼meisjewelry于2011-05-23 12:27发表的  :
[图片]
德成咁哥哥咖姿势?

海青可以在纽约接待老同学,难得!可以见到海青如此开心,难得!
离线老梅仔

发帖
经验值
只看该作者 39楼 发表于: 2011-05-27
引用第32楼meisjewelry于2011-05-26 06:58发表的  :
[图片]
女同学大家揽头挽颈好正常啧!我系唔会有意见咖!欢迎有意见的同学提出批评指正!

哈哈哈!阿峰返来大陆时,也一样与班靓女同学揽头揽颈啦!真是恨死隔里(班男生)。
离线老梅仔

发帖
经验值
只看该作者 40楼 发表于: 2011-05-27
引用第36楼meisjewelry于2011-05-27 03:29发表的  :
[图片]
咁远水路飞过来辛苦咯,好在伍委员长同郑会长点菜全部台山风味,味道一滴都唔差,直头拍得住台城的酒楼咖!阿姆,你打通老梅仔电话未吔?

接到你们的电话时,正准备与振超、波波去四九。只是难为了波波,他一直打不通梅副会长的电话。

发帖
经验值
只看该作者 41楼 发表于: 2011-05-28
引用第40楼老梅仔于2011-05-27 22:14发表的  :
接到你们的电话时,正准备与振超、波波去四九。只是难为了波波,他一直打不通梅副会长的电话。[表情]

[attachment=488081]
你睇睇老华侨几受女同学欢迎!享咁吵吵闹闹的场合,怎会收到电话呢,之前喺我打通想叫傀滴一个个同大家打个招呼,谁知出门先听到,大家又顾住玩,唛喺咁咯。见到你滴咁热情接待振超同学回国,大家聚会愉快喜悦,可以见得同学会的功能运作非常好!再次证明同学会领导班子是需要一些愿意付出时间,付出金钱,付出劳力的热心同学来担任!只有这样同学会才健康成长!

发帖
经验值
只看该作者 42楼 发表于: 2011-05-29

阿姆昨晚问我:听我向红讲你同以前比较,好似冇以前咁开心,喺唛有好大压力?
哎呀!仲喺我心爱的人的好朋友最关注我!连我自己都唔知自己已经变咗咁多。真系今时不同往日,面又冇,钱又冇,人又老,连头发都系自己动手剪,但系又死要面,筹备世界端中校友会唔衰得!一定要搞大傀!又话要享翡翠电视台做广告通知校友参加,又话要享《汝南之花》通知全世界校友参加,真系冇咁大个头又话要带咁大顶帽。冇办法!傀话就算当剩条底裤都话要搞掂傀!
[ 此帖被meisjewelry在2011-05-29 05:56重新编辑 ]
离线qazwsx

发帖
经验值
只看该作者 43楼 发表于: 2011-05-29
引用第34楼meisjewelry于2011-05-26 07:41发表的  :
[图片]
阿姆做么咁好笑?我真系唔知!我就知多咗廖达文医生享道,廖医生系冲蒌同学会顾问又喺任远中学校友会会长,同我滴在场好多同学好老友,多谢廖会长吡面捧场!记得任远校友会有Party搵谜我滴咯!
梅老板 廖达民 而不是(文)冲萎甫草洋村人  其父廖卓文  与容健章(原端中总务)容艺辉同学同大队  其 妻子 端芬冲凌村人(孖子家姐) 他 本人六十年代巳在江门一中读书   后因文革返纟 先后在冲萎文化站工作 后考試进入广卅医学院  毕业后 在广卅第二附属医院工作 后调回台山人医院任付院长之职  然后再移居纽约 继续(行医)得罪了

发帖
经验值
只看该作者 44楼 发表于: 2011-05-29
引用第43楼qazwsx于2011-05-29 05:13发表的  :
梅老板 廖达民 而不是(文)冲萎甫草洋村人  其父廖卓文  与容健章(原端中总务)容艺辉同学同大队  其 妻子 端芬冲凌村人(孖子家姐) 他 本人六十年代巳在江门一中读书   后因文革返纟 先后在冲萎文化站工作 后考試进入广卅医学院  毕业后 在广卅第二附属医院工作 后调回台山人医院任付院长之职  然后再移居纽约 继续(行医)得罪了

多谢【天外流星】【万事通】提供资料!马上修正!
快速回复
限100 字节
如果您提交过一次失败了,可以用”恢复数据”来恢复帖子内容

上一个 下一个