论坛风格切换切换到宽版
  • 8193阅读
  • 89回复

閑談---釣魚樂 [复制链接]

上一主题 下一主题
离线大番薯

发帖
经验值
只看该作者 45楼 发表于: 2006-09-17
阿龔,你騎住個尿桶都釣到魚,真系服左你至真.
离线花心萝卜

发帖
经验值
只看该作者 46楼 发表于: 2006-09-17
番薯啊你想笑死萝卜咩?
离线百合

发帖
经验值
只看该作者 47楼 发表于: 2006-09-17

龚兄:海边丐风猛,你亦敢企到穷小便?乜唔怕、、、、、、???

离线yqc

发帖
经验值
只看该作者 48楼 发表于: 2006-09-17

三叔公:讲起鱼经,一匹布甘长,渔者要上知天文,下知地理;海有潮起潮落,天有风云突变,经验日积月累,尚能大显身手,满箱而归;海钓、矶钓、船钓、湖钓、塘钓、库钓、江钓--------,钓法各异;海杆,矶杆、船杆、手杆---------,尼龙线、编织线、碳素线---------,手动轮、电动轮--------,种类繁多。

离线美丽使者
发帖
经验值
只看该作者 49楼 发表于: 2006-09-17

[此帖子已被 美丽使者 在 2006-9-18 3:58:41 编辑过]

离线莫sir

发帖
经验值
只看该作者 50楼 发表于: 2006-09-18
美使:呆阿妹沟阿鬼都冇你該够仆,开明筹做细都心甘情愿.不如你来呆莫sir糖水铺坐正新灶门口,你带米来吃水,呆唔使你槛火盆。
离线美丽使者
发帖
经验值
只看该作者 51楼 发表于: 2006-09-18
你悭D啦,呆同阿龚讲笑关你乜事!

[此帖子已被 美丽使者 在 2006-9-18 4:00:52 编辑过]

离线阿龔

发帖
经验值
只看该作者 52楼 发表于: 2006-09-18
阿莫sir你放靚女一馬啦,她嫌三叔婆陣随太刺激所以唔跟三叔公,她廿年前已慣佐跟我釣魚羅,我都靠話"關你Lan事"莫sir,揾汝妹帮你睇个新灶罷啦.
离线阿龔

发帖
经验值
只看该作者 53楼 发表于: 2006-09-18

美麗天使:有龔少唔使怕莫sir,亦唔使改个帖,亦唔好怪莫sir,王老伍講野"真情流露",你中意就省幾句拒羅.

离线美丽使者
发帖
经验值
只看该作者 54楼 发表于: 2006-09-18
大头龚:呆吴中意,所以改坐丐架jaBlue去找你吃海鲜。
离线白雲

发帖
经验值
只看该作者 55楼 发表于: 2006-09-18
腳指龚,丐橫你則到羅!丐又多條美人魚送上門羅!最怕燕几(子)唔A門你入,死未!

[此帖子已被 白雲 在 2006-9-18 7:30:14 编辑过]

离线美丽使者
发帖
经验值
只看该作者 56楼 发表于: 2006-09-18
白云姐姐:你真系云吓云吓,呆识丐只脚指龚超过二十年罗,呆体住剧拍拖到成个佬衬架。<a href="javascript:emoticon('27')"><a href="javascript:emoticon('26')">
离线白雲

发帖
经验值
只看该作者 57楼 发表于: 2006-09-18
哦,原來老友鬼鬼,窮個腳指龚和燕几一定會用洗腳水+海鲜,歡迎美丽使者羅!
离线美丽使者
发帖
经验值
只看该作者 58楼 发表于: 2006-09-18
莫sir:乜你开糖水铺吗?有毛燕窝纯冬姑呵?
离线三叔公

发帖
经验值
只看该作者 59楼 发表于: 2006-09-18
原文由 yqc 发表于 2006-9-17 14:44:35 :

三叔公:讲起鱼经,一匹布甘长,渔者要上知天文,下知地理;海有潮起潮落,天有风云突变,经验日积月累,尚能大显身手,满箱而归;海钓、矶钓、船钓、湖钓、塘钓、库钓、江钓--------,钓法各异;海杆,矶杆、船杆、手杆---------,尼龙线、编织线、碳素线---------,手动轮、电动轮--------,种类繁多。

yqc: 歡迎你! 睇來你對垂釣好熟悉和有經驗, 請將你的魚經講出來和大家一齊分享啦, 你有釣魚相嗎?可以放D上來比大家欣賞下嗎?
快速回复
限100 字节
批量上传需要先选择文件,再选择上传

上一个 下一个